Onze ambassadeurs – Ag Eenzaamheid

SUPPORTER VAN JOUW LEVEN

Onze ambassadeurs

Doe de test

Wannes is net verhuisd naar een nieuwe buurt. Hij zet al snel de stap om zijn eenzame nieuwe buur te bezoeken. Ze besluiten samen een ijsje te eten om elkaar beter te leren kennen. Een leuke ervaring die leidde tot een fijne kennismaking.

Marie-France helpt buren en familie om de draad weer op te pikken en hun dagelijkse activiteiten te hernemen. Zo maakt ze mondmaskers voor hen zodat ze opnieuw kunnen gaan werken. Veel mensen voelen zich beter met een mondmasker en durven zo wel weer uit hun isolement te stappen.

Myriam gaat wekelijks helpen bij Kamiano voor de voedselbedeling.

Het is daar meteen ook zeer belangrijk om met die mensen te kunnen praten, hun verhaal te laten doen en hen zo uit hun eenzaamheid te halen

Karen mag haar ongeneeslijk zieke vriendin Linda niet bezoeken.

Om Linda’s eenzaamheid te doorbreken, maakte Karen samen met haar vriendinnen een eigen radioprogramma met nummers die voor Karen en haar vriendinnen een speciale betekenis hebben.

Pauline gaat iedere zondag op bezoek bij haar vriendin Yvette die haar enkel gebroken heeft. Zo hebben ze wat tijd om te praten en nadien gaan Pauline en Jack – de hond van Yvette – samen wandelen.

Yvette is zeer blij met het gezelschap van Pauline. En Jack en Pauline gaan graag samen op wandel!

Sven, de zoon van Luc verblijft in het dagverblijf van De Poel. Door de sluiting kan hij nu pas opnieuw zijn vrienden uit het centrum zien. Een blij weerzien!

Alle gasten kennen papa Luc maar al te goed en vinden het geweldig dat ze samen met hem regelmatig activiteiten kunnen doen.