Over AG – Ag Eenzaamheid

SUPPORTER VAN JOUW LEVEN

SAMEN TEGEN EENZAAMHEID

Eenzaamheid treft bijna één op de twee mensen in België. AG strijdt al meer dan 20 jaar tegen dit probleem dankzij talrijke initiatieven: financiële en logistieke steun aan verenigingen, begeleiding van ouderen, organisatie van sportevenementen en zelfs een gepersonaliseerd programma voor werknemers met een burn-out. Met één enkel doel: een sociaal netwerk uitbouwen en een glimlach toveren op het gezicht van mensen die eenzaam zijn.

Scroll naar beneden om
de initiatieven van AG te ontdekken.
Doe de test

Allen tegen eenzaamheid

Familie terugzien, bijpraten met vrienden, een ploegsport beoefenen, … Nu de maatregelen rond de lockdown geleidelijk aan versoepelen, wordt dit alles binnenkort mogelijk. Toch zal dat niet het geval zijn voor bijna één op twee Belgen: 46% van de bevolking voelt zich ook buiten de lockdown soms tot bijna altijd eenzaam.

Bij AG strijden we al bijna 25 jaar tegen eenzaamheid. Deze problematiek maakt integraal deel uit van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Niemand zou eenzaam mogen zijn, tenzij dat een bewuste keuze is natuurlijk. Iedereen moet voluit kunnen leven. Daarom doen we er alles aan – op alle niveaus – om ondersteuning te bieden aan mensen die nood hebben aan sociaal contact.

Duurzaam engagement in de strijd tegen sociale uitsluiting

Het verenigingsleven en tal van organisaties strijden actief tegen sociale uitsluiting en isolement. Ze organiseren bijeenkomsten en evenementen zodat jongeren of volwassenen die in een precaire situatie leven of zich geïsoleerd voelen een sociaal netwerk kunnen uitbouwen. Tien jaar geleden hebben we ons programma ‘Solidarity‘ ontwikkeld om concrete partnerschappen op te zetten met deze verenigingen. Wij verlenen financiële en logistieke steun op lange termijn zodat ze hun opdracht zo goed mogelijk kunnen uitvoeren.

Andere acties van AG

Begeleiding bij burn-out om het isolement te doorbreken

Burn-out is uitgegroeid tot een maatschappelijk probleem. We kennen allemaal wel iemand die er op een of andere manier mee te kampen heeft. Mensen die eraan lijden, gaan eronderdoor en voelen zich heel eenzaam. Vaak hebben ze niet meer de energie om contact te houden met hun omgeving en plooien ze zich terug op zichzelf.
Voor hun gezinsleden is het moeilijk om echt te kunnen helpen.

Bezoek deze site
Sport als opstap naar een sociaal leven

Een gezonde geest in een gezond lichaam. We moedigen mensen aan om te bewegen en fysiek actief te zijn. Bovendien is het de ideale manier om sociale contacten op te bouwen of te onderhouden met mensen met dezelfde sportieve waarden.

Bezoek deze site
Het gevecht tegen de eenzaamheid van onze medewerkers

AG vecht ook tegen de eenzaamheid ... van zijn 4.400 medewerkers. We vinden het belangrijk dat ze zich gesteund voelen in goede en minder goede tijden.

Bezoek deze site

Ontdek onze ambassadeurs

Wannes woont pas in een nieuwe buurt en gaat op bezoek bij een eenzame buurman om een babbeltje te slaan. Samen een ijsje eten was een heel leuke ervaring en opende de weg voor een aangename kennismaking. Nog doen: het deed de buurman zichtbaar deugd!

Onze ambassadeurs

Wil je ook wat van je tijd schenken?

Aarzel niet om een vereniging te contacteren om te zien hoe jouw tijd hen kan helpen.

Een vereniging helpen